Afbeelding

Robin van Kampen, grootmeester uit Bussum

Algemeen

BUSSUM - Op het Vituscollege staat  woensdag 28 september een schaakchallenge op het programma  waar grootmeester Robin van Kampen (16) uit Bussum aanwezig is.

Op die dag krijgen leerlingen de gelegenheid om binnen enkele uurtjes het spel te leren. Ook kunnen gevorderden hun geluk beproeven met  een potje simultaan schaken tegen Hans Bohm. Het geheel wordt georganiseerd door het Bussums Schaakgenootschap en staat onder leiding van Pascal Losekoot.

Van Kampen is een supertalent. Onder collegaschakers wordt hij ook wel de “Justin Bieber van de schaakwereld” genoemd. Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie topspelers die veel baat heeft gehad bij de opkomst van het internet. Het maakte hem tot de jongste internationale grootmeester die ons land heeft grootgebracht.

“Ik moet het absoluut van mijn talent hebben", zegt de jonge Bussumer. "Niet dat ik lui ben, maar soms is het lastig om het elke keer weer op te brengen om uren te trainen of je concentratie vast te houden tijdens ellenlange wedstrijden. Want als je even niet oplet, kan je in een zet al je hele wedstrijd verpesten. Dat is tevens ook de meest gemaakte fout van beginners.”

In de Bussumse Krant van 21 september een interview...

Uit de krant