Afbeelding

Rob Bolland: "Mijn gezin wil weer een normaal leven"

Algemeen

BUSSUM - Rob Bolland is er niet alleen helemaal klaar mee, hij is ook aangeslagen nu het jarenlange conflict met muziekuitgever Willem van Kooten niet ten einde blijkt te zijn.

Een uitspraak van de rechter ten spijt, komt het nog steeds niet tot een overeenkomst is over de rechten van zijn composities.

"Dit eist zijn tol", zegt Bolland tegen de Bussumse Krant. "Het gaat niet alleen ten koste van mijn werk, nog belangrijker is dat ik voor mijn gezin ook weer een normaal leven wil. Mijn kinderen worden er iedere keer weer over lastiggevallen als deze zaak aandacht krijgt in de media."

Maandag was het weer eens zover. Toen kopte de Telegraaf dat de fiscus drie executoriale beslagen had gelegd op zijn villa aan de Eslaan. De krant refereerde hierbij aan een bericht op de website BekendeBuren.nl.

En dat terwijl het er half september zo goed uitzag. Voor de rechtbank werd tot een overeenkomst gekomen. Het einde van een zich jarenlang voortslepend conflict over de rechten van liedjes die door de Bussumer zijn geschreven. Alleen, het liep anders. Van Kooten wil nu vier ton. En dus wordt de volgende gang naar de rechter door Bolland voorbereid. 

Het hele verhaal in de Bussumse Krant van 19 oktober...

Uit de krant