Afbeelding

Bussum: Thuishaven van Pink Ribbon

Algemeen

BUSSUM - Het is weer oktober en dat is 'borstkankermaand'. Wereldwijd wordt dan aandacht gevraagd voor deze levensbedreigende ziekte, dus ook in Nederland.

De in 2003 opgerichte stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Het bruisend centrum van alle activiteiten en evenementen in Nederland is Bussum. De Olmenlaan, om precies te zijn.

Onder de noemer 'Donate one eight' wordt iedereen in de actiemaand gevraagd om een achtste van de tijd of van het salaris op een werkdag aan de stichting te geven. Pink Ribbon directeur Stan De Klerk-Waller: “Het mag uiteraard ook meer zijn, maar dit leek ons een mooi startpunt.”

De actie van dit jaar, die nog tot 18 november doorgaat, draait uitstekend. Daar wordt door het team van Pink Ribbon aan de Olmenlaan alles voor in het werk gesteld. De maand oktober is de drukste periode. Dan wordt stad en land afgereisd voor het geven van allerlei lezingen en voorlichtingsbijeenkomsten.

“We hebben een kleine, actieve groep die op veel plekken tegelijk moet zijn. Dat kost veel tijd, maar het geeft ook veel voldoening wanneer je de reacties van mensen hoort”, aldus De Klerk-Waller.

Het hele verhaal in de Bussumse Krant van 26 oktober...

Uit de krant