Afbeelding

Bestuursstichting Emmaschool komt miljoen tekort

Algemeen

BUSSUM - De gemeente maakt zich "ernstige zorgen" over de gang van zaken bij Villa Primair, de bestuursstichting waar onder meer de Bussumse Emmaschool onder ressorteert.

"Het vertrouwen in de toekomst van Primair staat onder grote druk", zo laat een gemeentewoordvoerder weten, in reactie op het exploitatietekort van ruim één miljoen euro dat de stichting heeft; en de wijze waarop het bestuur dit probleem probeert op te lossen.

Villa Primair, officieel de Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek, heeft in de regio 24 basisscholen onder de hoede, goed voor 5500 leerlingen in negen gemeenten. De organisatie regelt personeelszaken, financiën, onderwijs en huisvesting.

"De continuïteit van het openbaar onderwijs in Bussum is niet in het geding", verzekert de zegsman van de gemeente. "Wij hebben onze eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van de ouders en leerlingen die gebruik maken van het openbaar onderwijs in Bussum."  De Emmaschool heeft drie vestigingen in het dorp.

Het is niet de eerste keer dat de onderwijsstichting in opspraak is geraakt. Mei 2004 werd bekend dat de organisatie veel te veel geld had uitgegeven. Betrokken gemeenten gingen daardoor voor ettelijke tonnen het schip in.

Meer in BussumsNieuws van 23 november...

Uit de krant