Afbeelding

Grote actiebereidheid bij politie Bussum

Algemeen

BUSSUM - Het wijkteam Bussum/Naarden van de politie doet volop mee aan de landelijke actie van de politiebonden voor een andere cao.

Per vanmiddag worden geen boetes meer uitgedeeld voor de 'lichte vergrijpen', zoals op de stoep fietsen of door rood licht rijden.

Dat meldt Fred Lokhorst, die de bondsvertegenwoordiger in het wijkteam is. "En er is hier een grote actiebereidheid. Een grote meerderheid van de collega's doet mee", zo zegt hij.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is vandaag niet ingegaan op de eisen van de bonden ACP, VMHP en NPB; om 12.00 uur verstreek het ultimatum.

Lokhorst: "Daarbij gaat het ons niet alleen om een paar procent op het salaris, maar het hele pakket. Zoals het niet meer aanmerken van politiewerk als 'zwaar beroep' of het verdwijnen van vrijstelling voor de nachtdienst voor 55-plussers, en zo nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden."

Overigens gaat het politiewerk wel gewoon verder. "Excessen worden aangepakt, strafzaken gaan door. Of een heel concreet voorbeeld: met een slok op achter het stuur kruipen kan ook nu absoluut niet straffeloos", aldus Lokhorst.

In het wijkteam Weesp/Muiden, dat ook onder het korps Gooi en Vechtstreek valt, is nog niet duidelijk hoeveel agenten er meedoen. 

Uit de krant