Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Nieuw event ‘Spring is in the Air’ enorm succes; ‘Volgend jaar zeker weer!’

Evenementen

BUSSUM - Tessa Geniets en Jos de Lange, de organisatoren van het gloednieuwe Bussumse evenement Spring is in the Air, zijn laaiend enthousiast over het verloop de dag. “Het was echt een waanzinnig groot succes. Er waren zoveel meer mensen op de been dan dat we durfden te hopen. Zelfs de aanloopstraten hebben een groot deel van de dag min of meer vast gestaan met verkeer”, glundert Geniets van oor tot oor.

“We hebben onze doelen dubbel en dwars behaald: het bereiken van doelgroepen die we eerder weinig zagen in Bussum (zoals jonge gezinnen), het (helpen) activeren van de ondernemers en het binnenhalen van meer publiek. In dat laatste geval kon je op veel plekken echt als vanouds over de hoofden lopen.”

Speeltoestellen

Geniets gaat enthousiast verder: “We hebben heel veel lokale verenigingen en een aantal goede doelen kunnen laten deelnemen, (nagenoeg) alle ondernemers hebben een aanzienlijk grotere omzet gedraaid én we hebben kunnen identificeren waarom bepaalde doelgroepen het winkelhart van Bussum nog maar weinig bezoeken. Dat is zeer belangrijke informatie voor de ondernemers, maar vooral ook voor de gemeente die daar echt wat mee kan doen. Een goed voorbeeld daarvan is het gebrek aan bijvoorbeeld speeltoestellen voor kinderen. De kinderspelen op de Havenstraat waren daarom echt een enorm succes!”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 © Bob Awick

Verder was er een enorme reeks aan activiteiten. Van Jelly Jam Dance, die op meerdere plekken door het dorp prachtige dansshows heeft gegeven met een groep kinderen, Dojo Bussum die een rapper had geregeld en meerdere boksdemo’s heeft gegeven met zowel jongeren als volwassenen, meerdere koren, een waanzinnig interessante wandelroute van Historische Kring Bussum, Van Beek Art die de hele dag demo’s en doe-activiteiten heeft aangeboden, livemuziek van Lot van Santen, én hele straten die naast de activiteiten vanuit Best of Bussum, een extra steentje bijdroegen.

“Denk aan de Landstraat met schminken, verse popcorn, suikerspinnen en een clown die de leukste ballonnenbeesten in elkaar zette”, vertelt de organisator. “De Huizerweg met prachtige mocktail demo’s en prijsvragen, de Nieuwe Brink met hun goede doelen, paaseieren zoeken, de paashaas en knutseldemo’s, de Havenstraat met een modeshow en leuke kramen en de Spiegelstraat waar bijna alle ondernemers buiten stonden met hun waren en allemaal leuke activiteiten hadden bedacht. Uiteraard niet te vergeten: Brinklaan, Nassaustraat, Nassaulaan, Vlietlaan en Veerstraat met de aangrenzende pleinen met markten waar ook nog van alles gebeurde.”

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

© Bob Awick

© Bob Awick

Geniets vervolgt: “Zowel verbaal als online horen we niks dan positieve reacties. Feedback krijgen we uiteraard ook, maar omdat de lijntjes zo kort zijn bij Best of Bussum - een hele bewuste keuze en wens vanuit de ondernemers - kunnen we ook gelijk wat doen met deze feedback. Zo kunnen we nu al zeggen dat we volgend jaar - ja de tweede editie van Spring is in the Air gaat echt komen - de deelnemende goede doelen strategischer gaan indelen en dat we meer kinderspelen, dans, muziek en lokale verenigingen willen. Daarnaast willen we de marktlocaties groter en voller zien. De eerste aanmeldingen, waaronder ook aanmeldingen van mensen die zaterdag als bezoeker langs zijn gekomen, staan alweer klaar voor het volgende jaar!”

Verder is de kans zeer groot dat Spring is in the Air volgend jaar onder ‘groot evenement’ te boek gaat staan. “Als we dat vergunning-technisch voor elkaar krijgen dan is ‘the sky the limit’ en kunnen we nog veel groter uitpakken! Bijzonder is dat sowieso twee van de marktdeelnemers interesse hebben in het huren van een pand in Bussum. Zo zie je maar wat een initiatief vanuit de ondernemers kan voortbrengen! Best of Bussum gaat ook zeker kijken hoe we deze mogelijke nieuwe ondernemers op de voor hun beste locaties terecht kunnen laten komen.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

© Bob Awick

Terugkijkend zegt Geniets: “Het realiseren van Spring is in the Air heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Best of Bussum bestaat zelf nog maar enkele maanden. De voorbereidingen voor evenementen zoals deze, daar gaat echt maanden werk in zitten, iets dat gerealiseerd moest worden naast de start-up van Best of Bussum. We kunnen dan ook niks anders zeggen dan dat Best of Bussum het event Spring is in the Air niet had kunnen realiseren zonder de waanzinnige inzet van de ondernemers, clubs en verenigingen, de hulp en communicatiemiddelen van de straatmanagers, het marketingadvies van centrummanager Elroy van den Bout en het meewerken van de gemeente. Op alle fronten dus een evenement dat te boek kan staan als een groot succes!”

Tessa Geniets werkt voor de Stichting Ondernemers Bussum (SOB), die weer functioneert onder de vlag van Ondernemers Vereniging Gooise Meren (OVGM). De naam ‘Best of Bussum’ bestond al ten tijde van de coronacrisis en was destijds bedacht door Arjan Ribbe van Hunt Marketing. De naam en diens kanalen zijn gekocht door het SOB en deze zijn verder gegaan met een vernieuwd concept met een online platform op de sociale mediakanalen Instagram en Facebook. “Het nieuwe label ‘Best of Bussum’ is een initiatief van de ondernemers van het centrum, de Huizerweg, de Laarderweg, de Spiegelstraat en de Vlietlaan”, legt Geniets uit. 

Uit de krant